Budino di castagne
Ingredienti per 4 persone:*250 gr di pure di castagne
*100 gr di zucchero
*12 marrons glacès
*400 gr di panna montata
*un cucchiaio di rhum
*2 tuorli d'uovo
1*In una terrina montate i tuorli d'uovo con lo zucchero, quando la crema sarà diventata chiara e spumosa aggiungetevi la purea di castagne, il liquore e amalgamate con cura.
Budino di Castagne |
3*Ungete con un po' d'olio di semi uno stampo da charlotte, versatevi il composto e mettetelo in freezer per circa 12 ore.
4*Prima di servirlo immergete velocemente lo stampo in acqua calda sformatelo su di un piatto da portata e guarnitelo con ciuffi di panna montata e marrons glacès.
Chestnut pudding
Ingredients for 4 people:
*250 gr of pure chestnut
*100 gr sugar
*12 marrons glacés
*400 gr of whipped cream
*a tablespoon of rum
*2 egg yolks
1* In a bowl beat the egg yolks with the sugar, when the cream will become clear and foamy add the chestnut puree, liqueur, and mix it with care.
2*Stir in the whipped cream gently, crumbled 4 marrons glacés and add them to the mixture.
3*Lightly grease with a little oil of seeds a Charlotte mold, pour the compound and put it in the freezer for about 12 hours.
4*Before serving quickly immerse the mold in hot water sformatelo on a serving dish and garnish with sprigs of whipped cream and marrons glacés.